Hvor godt kender du Danmark?

Danmark vs. Sverige

Når det kommer til at få statsborgerskab, bliver nogle lande omtalt mere end andre. Her er Danmark et af de lande, der får allermest omtale. Men hvorfor? Måske fordi Danmark er et af de sværeste lande at få statsborgerskab i. Men er nabolandene lige så svære at få statsborgerskab i?

 

få statsborgerskab

Når det kommer til at få statsborgerskab, bliver nogle lande omtalt mere end andre. Her er Danmark et af de lande, der får allermest omtale.

Det er ingen hemmelighed, at Danmark ofte bliver nævnt, når det kommer til snakken om statsborgerskab. Det er heller ingen hemmelighed, at Danmark er et af de sværeste lande at få statsborgerskab i.

Men hvis man kigger på Danmarks nabolande, er det så lige så svært at få statsborgerskab der, som det er i Danmark?

 

Statsborgerskab i Sverige

Ligesom i Danmark har Sverige nogle betingelser for at kunne få svensk statsborgerskab.
Er du dansk statsborger, eller har du allerede et statsborgerskab fra et andet nordisk land – er det muligt at søge om at få svensk statsborgerskab gennem den svenske myndighed Länsstyrelsen.

For at Länsstyrelsen skal kunne godkende din ansøgning om at få svensk statsborgerskab, skal en række betingelser dog også være opfyldt.

Du skal blandt andet være over 18 år og du må ikke være tidligere straffet.

Er du ikke allerede nordisk statsborger, skal du ud over at være over 18 år og ikke tidligere straffet også have boet i Sverige i mindst fem år.

Der gælder særlige regler for de, som er under 18 år.

 

Gebyr til de svenske myndigheder

Når ansøgningen afleveres til de svenske myndigheder, skal der betales et gebyr, som for de voksne koster 475 SEK og for børn 175 SEK.

 

Danmark og Sverige?

Som du kan læse dig frem til via de ovenstående informationer, gælder de samme regler som Sverige har også i Danmark. Dog er der i Danmark en række yderligere regler og selve statsborgerskabsprøven, som altså også skal bestås.

 

 
Translate »