Hvor godt kender du Danmark?

Sådan bliver du klar til indfødsretsprøven – del 1

Hvis du er på vej mod at blive dansk statsborger, er der nok én ting du frygter mere end alle andre: den danske indfødsretsprøve.

Heldigvis kan jeg med det samme sige, at prøven er nemmere end du går og tror, så længe du husker at læse det tilgængelige materiale, og følger nogle helt basale råd.

Her på siden vil vi samle en masse gode og nyttige råd, som kan hjælpe dig igennem den danske statsborgerskabsprøve. Prøven kan være en stor mundfuld for de fleste, hvis man ikke er godt forberedt. Med den nødvendige viden og de rigtige tips, er du dog rigtig godt klædt på til at klare prøven – så lad os komme i gang!

Tip #1 – fjern alle unødvendige forstyrrelser

Her på siden vil vi samle en masse gode og nyttige råd, som kan hjælpe dig igennem den danske statsborgerskabsprøve.Når du læser op til prøven, er det først og fremmest vigtigt at du fjerner ting som distraherer dig.

Vi mennesker bliver hurtigt distraheret af alt og alle omkring os; især nu om dage, hvor de fleste af os altid er online og til at komme i kontakt med, ved hjælp af vores smartphones. Problemet er at vi ofte dykker ned i nye aktiviteter og opgaver, så snart vi bliver distraheret. Det kan godt være at du hårdnakket fortæller din hjerne, at det er tid til at studere, men det stopper den ikke i at gå i gang med at planlægge alt mellem himmel og jord, lige så snart du bliver distraheret – dette gælder især når vi skal studere eller aflevere en svær arbejdsopgave, som kræver koncentration og jernvilje.

Sociale medier som Facebook og Twitter er sjove at bruge tid på, men desværre også nyttesløse, når du skal studere og sætte dig ind i nye ting. Dette gælder også hjemmesider som du normalt bruger når du slapper af – sørg for at fjerne alt hvad der distraherer dig, og fokuser i stedet på hjemmesider, som har den information du skal bruge.

Med mindre du skriver sammen med en god Facebook ven, som hjælper dig med spørgsmål og lignende, er det altid en god idé at lukke siden, og i stedet fokusere på ting, som rent faktisk hjælper dig med din opgave.

Det er ikke kun din computer som er distraherende. Opgaver som vi normalt ikke holder af at lave, såsom opvask, støvsugning og oprydning, kan pludselig være det vigtigste i verden, hvis man spørger din hjerne.

Som tidligere nævnt vil opgaver der virker uoverskuelige og svære, ofte blive skubbet bagerst i køen over ting som skal ordnes, og blive erstattet med opgaver, som vi normalt prøver at udskyde. Men selvom det er godt at have et rent hjem, er det ingen undskyldning for at stoppe med at studere – dit hjem kan sagtens vente, mens du bliver klogere. Det er blandt andet derfor, at mange studerende mødes neutrale steder, som på skoler og biblioteker, for at fjerne så mange distraktioner som muligt.

Tip #2 – hold pauser med fornuftige mellemrum

guide til at klare statsborgerskabsprøvenFør vi går i gang med tippet vil vi lige nævne, at der intet er galt i at knokle igennem, uanset om det gælder dit faste arbejde, eller hvis du læser op på materialet til indfødsretsprøven. At arbejde hårdt er en dyd, som gennem tiden har gjort mange mennesker både succesfulde og glade. Problemet er bare, at din hjerne ikke fungerer 100% som den skal, hvis du er udkørt og træt af for mange timers arbejder.

For at din hjerne skal være helt oppe og køre, – så du husker hvad du lige har lært, og nemmere kan sætte dig ind i nyt materiale – er det vigtigt at holde pauser i løbet af dagen. Vi snakker ikke en enkelt frokostpause på en hel dag, men flere små pauser, med kortere mellemrum.

Hvis du har med kreative eller mentalt krævende ting at gøre, såsom at læse op til en rigtig vigtig eksamen, er det vigtigt at have hjernen på det rette sted. Ifølge professor John P. Trougakos fra University of Toronto, fungerer mental koncentration ligesom vores muskler. Efter længere tids brug, bliver vi trætte i hovedet, ligesom vores muskler har brug for en pause, efter en tur i træningscentret.

En pause kan for eksempel være i form af en gåtur i det gode vejr, 10 minutters læsning af en af dine yndlingsbøger, et power nap, eller en velfortjent frokostpause, så resten af din krop også har det den skal bruge, for at fortsætte arbejdet.

At tage pauser kan måske føles som en dårlig undskyldning for at slippe arbejdet i en stund og lave ingenting, men de er vigtige, hvis du ønsker at det du lærer, skal sidde godt fast i hukommelsen. Sæt et ur til 10 minutter med jævne mellemrum mens du studerer, så du kan komme tilbage til arbejdet igen – uden et ur har man det nemlig med at glemme arbejdet, og bare slappe af en lille smule mere. Føler du at du er ”in the zone” i arbejdet, altså at du er rigtig godt i gang, kan du godt udskyde en pause, men begynder du at føle dig tung i hovedet, er pauser i 9 ud af 10 tilfælde, det helt rigtige at gøre.

Andre gode råd til at klare statsborgerskabsprøven

Tip #1 og #2 kom til at fylde en del, da der er tale om vigtige råd, som mange vi snakker med har det med at glemme eller overse. Du skal selvfølgelig gøre det på dén måde, du finder nemmest og mest effektiv, men hvis du ønsker at tage vores råd i brug, er der stor sandsynlighed for at du klarer dig igennem prøven. Stil os gerne et spørgsmål eller to her på siden, så gør vi vores bedste for at svare så hurtigt som muligt.

Hvis du har lyst til at se resten af vores guide til at klare statsborgerskabsprøven, kan du klikke her for at komme videre.

 
Translate »