Hvor godt kender du Danmark?

Hvad skal jeg spise før indfødsretsprøven? 

Du har læst op til indfødsretsprøven 2020 i flere uger eller måske måneder og du føler dig nu helt klar til at gå op til prøven. Måske har du i denne stressende tid ikke været så god til at tage vare på din krop og din diæt. Det mærker du og du føler dig træt og helt udmattet – du er måske en smule nervøs for, at dette kan have en negativ påvirkning på dine prøveresultater. Det er der heldigvis råd for. 

Den nemmeste og hurtigste måde at forberede dig til indfødsretsprøven: indfodsretsprove.dk

Vi vil allesammen gerne spise sundt og have en sund holdning til vores kost og ernæring. Vi er klar over hvad der er godt at spise og hvad der er knap så godt – nogle gange virker den der Snickers Bar bare en smule mere lokkende end et rødt æble. Det er helt i orden. Det er dog bevist, at dit måltid op til en prøve eller eksamen kan have en virkning på resultatet og derfor kan du læse mere herunder hvis du er interesseret i at vide, hvilken slags kost der specielt er god for hjerne, stress og koncentration. 

 

Det vigtigste er at spise!

Selvom du måske er vant til at springe morgenmaden over, så er det alligevel vigtigt at du får noget i maven. Det er langt vigtigere for dig at kunne koncentrere dig om prøvespørgsmålene i stedet for din sult. Det ville være ærgerligt at læse flittigt op til indfødsretsprøven i flere uger og så når dagen oprinder, er du for fysisk udmattet til at gøre dit bedste. Hvis du virkelig er nervøs og føler at du har svært ved at holde noget indenbords, så prøv eventuelt at lave en smoothie eller en juice. 

 

Spis god hjernemad.

Hvad er så hjernemad, spørger du og det er et godt spørgsmål. Der findes specifikke fødevarer, som har en speciel funktion for din hjerne og kan være en rigtig god idé at spise disse fødevarer før du går op til indfødsretsprøven 2020. Disse madvarer inkluderer blandt andet; fisk, valnødder, blåbær, solsikkefrø og tørret frugt. Derudover kan frugt også virke som fantastisk brændstof til din hjerne. Hvis du er mere til grøntsager, så er rå gulerødder, broccoli, peberfrugter, spinat og asparges rigtig god hjernemad. 

 

Undgå at spise fødevarer der indeholder for meget stivelse, da disse madvarer ofte tager længere tid at fordøje og det gør dig træt og ufokuseret. Desuden kan det være en god idé at undgå fødevarer med for meget sukker, såsom kager, slik, desserter og så videre da disse kan give dig op- og nedture i forhold til “sukkerchok”. 

 

Drikkevarer er ligeså vigtige. 

Det kan ikke siges for mange gange; husk at drikke masser af vand, både før og under indfødsretsprøven 2020. Te virker også helt fint, så længe du ikke bruger for meget sukker. Dehydrering virker afsvækkende og dræner dig for energi. Husk, at det ikke er nok at vente til du bliver tørstig før du drikker et glas vand – hvis du venter til du er tørstig kan det betyde at din krop allerede er dehydreret. 

 

Undgå i øvrigt alkohol omkring og på dagen du skal op til indfødsretsprøven 2020. Alkohol gør dig sløv og træt. Undgå også cola og andre sukkerholdige læskedrikke. Det kan også være en god idé at undgå kaffe, da det kan forhøje din nervøsitet. Dog hvis du er vant til at drikke kaffe kan du drikke en kop eller to før prøven, efter hvad du er vant til. Prøv eventuelt at spise noget sundt til kaffen. Hvis du er vant til at drikke kaffe og udelukker den totalt, så kan det give en negativ effekt af mangel på koffein, samt det kan give dig hovedpine. 

 

Husk søvnen. 

Søvn før den kommende indfødsretsprøve 2020 er mindst ligeså vigtig som god kost. Undgå at læse til langt ud på natten – du har gjort hvad du kan for at forberede dig. Prøv at koncentrere dig om andre ting – læg dit tøj parat, pak din taske, lav en god aftensmad, tag et bad og sæt din alarm. For at fungere bedst muligt når du går op til indfødsretsprøven 2020 har du ikke kun brug for energi fra din kost, men også fra en god nats søvn.

 

 
Translate »