Hvor godt kender du Danmark?

Tivoli

Tivoli Haven eller bare Tivoli, er verdens næstældste fungerende forlystelsespark lige efter Dyrehavsbakken. Tivoli skal du kende, ikke bare fordi du skal op til testen i dansk indfødsret, men også fordi haven i sig selv er helt spektakulær og helt klart et besøg værd.

Tivoli er speciel fordi haven ligger midt i Københavns centrum og du finder du en af verdens ældste rutchebane fra 1914. Faktisk er den bygget af den samme ingeniør, Walther Queenland fra Irland, som senere byggede rutchebanen på Bakken i 1932.

Da Tivoli åbnede i 1843 hed det ”Tivoli og Vauxhall” og var opkaldt efter forlystelsesparkerne ”Les Jar din De Tivoli” i Paris.

I Tivoli finder du ud over forlystelserne, Pantomimeteatret som er den ældste bygning i Tivoli. Det afløste Tivoliteatret i 1874 og er en fredet bygning. Pantomine teatret er idag den eneste af sin slags i verden, og der opføres dagligt pantomime forestillinger med de 4 figurer Harlekin, Columbine, Kassander og Pjerrot (Pjerrot optræder også på DyrehavsBakken).

Tivoli Haven huser også en af verdens højeste karruseller, Himmelskibet, der er 80 meter høj.

Tivoli er i dag en stor virksomhed der udover selve haven, består af Tivoli Hotel, tivoli.dk en online casino side og restauranten Tivoli Hjørnet.

De seneste nyheder fra Tivoli, er de store udvidelser og retssager for eneret på navnet ”tivoli” og de har skabt delte meninger danskerne imellem. Nogen mener at det er på tide at Tivoli får overskud i kassen, og andre synes at udvidelserne er blevet for kommercielle.

Hvad enten du er til det cbdtop.club nye eller det gamle Tivoli, kan du tage i haven og nyde København før eller efter din danske indfødsret test og rocke med når der er gratis fredagsrock på ”Plænen”i hele sommerperioden.

 

 
Translate »