Hvor godt kender du Danmark?

Danmarks næste store stjerne

Står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve? Måske du allerede er i gang med forberedelserne til den kommende danske indfødsretsprøve? I så fald bør du kende til Danmarks næste store stjerne. Du kender sikkert allerede til hende? Hvis ikke, bør du kende til hende før du går op til den kommende danske indfødsretsprøve.

 

Hvis du står og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve – eller måske allerede er i gang med forberedelserne til den kommende danske indfødsretsprøve, så bør du kende til Danmarks næste store stjerne.


Emilie Molsted Nørgaard

Hun hedder Emilie Molsted Nørgaard, men hun er bedre kendt som Jada. Hun er født i år 1993, i byen Bisserup som ligger på Sydvestsjælland.
Hun er dansk sangskriver, sanger og producer. Og så er hun ovenikøbet vinder af P3’s Talentpris 2019. Der følger mange titler med navnet, Jada.

Hun har optrådt ved flere koncerter og festivaler. Hun fik sin debut på Roskilde Festival år 2018 om søndagen på festivalens Countdown-scene.

At spille på Roskilde, har altid været hendes store drøm.

Dog fik hun meget blandede reaktioner fra hendes koncert og hendes påklædning.
Hun var iført en cowboyhat, skriggrøn top og bar mave – og havde tilmed hår under armene.

Til koncerten var der både tårer og latter. Hun mærkede en stærk synergi med sit publikum. Hele 7.000 mennesker var til stede. 

Ifølge Soundvenue var koncerten til fem stjerner.

 

I år 2018 udgav hun også sin meget anmelderroste debutsingle: Keep Cool, efterfulgt af singlen: Sure.

Til prisoverrækkelsen ved P3 Guld sang hun sin seneste single: Lonely. I begrundelsen lød det, at hun var en sangerinde ud over det sædvanlige, der tør sætte sig selv på spil, når hun synger om brændt kærlighed og knuste hjerter, som en musikalsk veninde, man kan betro sig til, og andre gange med armene slået ud for at danse problemerne væk. 

 

Historien bag Jada

Historien bag navnet “Jada” i stedet for navnet “Emilie Molsted Nørgaard” som hun jo er opvokset som – kommer faktisk fra noget så personligt som hendes øjne.

Hendes jadestensfarvede øjne, har nemlig givet hende sit kunstnernavn.

 

Historien bag Emilie

Begge hendes forældre er folkemusikere, hvilket gør at det altid har været en naturlig del af hendes opvækst i den lille by Bisserup på Sydvestsjælland. 

 

Som helt lille, lå hun allerede og sang fra det øjeblik hun blev lagt i klapvognen – til hun faldt i søvn under trækronerne.

Da hun blev lidt ældre, kunne hun gengive skovens fugles forskellige kald.

Da hun var fem optrådte hun til en sangaften med sangen: Blomstrende jasminer, hvilket der ifølge lokalavisen efterlod publikum med våde kinder.

 

Hendes mor brød sig ikke om den musik de spillede i radioen, så hvis Emilie og hendes lillesøster ville høre en bestemt sang, måtte de synge den selv.

 

Inspirationen

Emilies inspiration kommer de mystiske steder fra. 

Hun sad i sommeren 2018 i sin lejlighed i Valby og så DR-programmet: Petra får en baby, da hun hørte noget baggrundsmusik og synes det lød super fedt. Hvilket resulterede i, at hun slukkede for fjernsynet, løb hen til sin computer og begyndte at indspille, tog en mikrofon i hånden og trykkede optag. 

Dette blev til hendes store hit, Lonely. Blot på 15 minutter.

 

Så står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve, eller er du allerede godt i gang med forberedelserne til den danske indfødsretsprøve – så bør du kende til Emilie Molsted Nørgaard, eller rettere sagt, til Jada.

 

For hvordan kan du forberede dig til den kommende danske indfødsretsprøve, eller have en chance for at bestå den kommende danske indfødsretsprøve – uden at kende til Danmarks næste store stjerne?

 

 
Translate »