Hvor godt kender du Danmark?

Derfor skal du rejse til…

Har du som alle de andre kommende danskere også lige været oppe til den sidste danske indfødsretsprøve? Så har du som de mange andre kommende danskere sikkert også kæmpet på livet løs, med diverse forberedelser de sidste mange måneder, hvis ikke længere. Nu har du lige været oppe, du har lige afleveret. Så hvad nu?

Igennem de sidste mange måneder, hvis ikke længere – har du som så mange andre kommende danskere, kæmpet på livet løs, for at komme igennem diverse forberedelser til den sidste danske indfødsretsprøve. 

For alle ved jo efterhånden af de danske indfødsretsprøve er en af verdens sværeste, og at den dermed kræver en hel del forberedelsestid. 

Men nu har du pludselig været oppe til den sidste danske indfødsretsprøve, du er kommet igennem og du er pludselig på den anden side af det hele?

Giv dig selv lov
Du har igennem de sidste mange måneder været under et stort pres og haft en hel del på dine skuldre. Du er nu kommet igennem det, og du trænger til at forkæle og belønne dig selv. 

Så hvorfor ikke gøre det med en rejse?

 

Du skal til Lissabon

En af de hotteste rejsedestinationer er lige nu byen Lissabon, som er hovedstaden i det fantastiske land, Portugal.

Her kan du nemlig lidt af det hele… Du kan tage på eventyr, du kan fare vild, du kan gå gennem gader med blafrende vasketøj, se og køre i sporvogne, opleve den melankolske fado musik i de gamle kvarterer, se farvede fliser på alle de smukke bygninger og opleve det mest fantastiske lys over havet. Du kan faktisk ikke andet end at blive forelsket i den smukkeste hovedstad i hele verden.

Men vigtigst og størst af alt, så kan du ikke andet end at glemme alt om den store og tunge indfødsretsprøve du netop er kommet igennem i lille Danmark. Så skynd dig at kom af sted, beløn dig selv, få en oplevelse og rejse for livet, og kom på andre tanker end indfødsretsprøven.

Dette skal du lave i Lissabon

Når du besøger Lissabon, er der et hav af muligheder for guides og fantastiske oplevelser.

Du skal helt sikkert opleve Lissabons ældste kvarter, som hedder Alfama. Her er gaderne hæklet sammen til en stor stemningsfyldt labyrint. Lydene er en blanding af knirkende sporvogne og hyggelig fado-sang, fra de turistede fado-restauranter. Brug endelig en dag på at gå rundt i de smalle små stejle gader og udforsk de mange ældre traditionelle butikker og caféer.

Et andet kvarter der er værd at opleve i Lissabon, er det gamle arbejdskvarter, Bairro Alto. Dette ligger ligesom Lissabons ældste kvarter, Alfama, på en af de syv høje som byen er bygget på. 

Bairro Alto er en kulturel smeltedigel med masser af små butikker, gallerier, boghandlere, caféer, restauranter og barer. I løbet af dagen er kvarteret hyggeligt og roligt, hvorimod der om aftenen og natten er fyldt med fest og farver.

Lige imellem Alfama og Bairro Alto ligger området Baxia, som forskel fra de to andre kvarterer er mere fladt. Her er der rig mulighed for shopping og sightseeing. Her er nemlig masser af smuk og spændende arkitektur.

Dette skal du opleve i Lissabon
En anden ting du skal opleve i Lissabon, er Katedralen som ligger imellem Baxia og Alfama. Dette er nemlig Lissabons ældste kirke og et af byens vigtigste monumenter. 

Katedralen er især et smukt syn når solen står lavt sidst på eftermiddagen og først på aftenen og kaster sine gyldne stråler på den imponerende katedral.

Det er også besøget værd at tage op på byens ældste bygning, den gamle mauriske ridderborg Castelo de Sao Jorge, som ligger højt oppe over byen på en af de syv høje. Det er en dejlig grøn og romantisk oase med blomster og påfulge, fred, ro og en helt fortryllende udsigt fra borgens mure og tårne.

Er du en kakkel-entusiast, eller er du blot nysgerrig – så skal du tage på besøg på Lissabons nationale kakkelmuseum. Her er nemlig farver og mønstre i alle variationer. Museet har en fin lille have og en restaurant der selvfølgelig også er dekoreret med kakler.

Elvador de Santa Justa er også et besøg værd. Dette er nemlig kæmpeelevatoren på shoppegaden, Rua augusta som blev bygget tilbage i år 1907 af Raul Maisier du Ponsard, som var elev af selveste Gustave Eiffel. Elevatoren forbinder den flade bydel Baxia med den lidt højere liggende Chiado. 

Fra toppen af elevatoren kan du se over den lille bro til latinerkvarteret Chiado.

Et andet udsigtspunkt som er et besøg værd er en af de mange Miradouros, som er nogle af de skønneste og mest eksotiske ting ved Lissabon. Du kan både finde dem i Alfama, i Graca og i Bairro Alto.

Vil du tættere på vandet, kan du gå ned for enden af Rua Augusta til den store plads Praca do Comércio, som ligger lige ud til floden og omringet af masser af butikker og restauranter. Her er skønt, med masser af frisk luft og den smukke udsigt.

Markeder i Lissabon

I Lissabon finder du også masser af markeder som er et besøg værd. Specielt Feria da Ladran, også kaldt tyvenes marked er et besøg værd. Det er Lissabons store loppemarked som afholdes hver tirsdag og lørdag på Campo de Santa Clara højt oppe i Alfama.

Loppemarkedet spreder sig ud over et stort område. Her kan du både få fingrene i nyt og gammelt.

Et andet marked der er et besøg værd, er markedet som afholdes hver søndag på LX Factory, lige under broen Ponte 25 Abril. 

Her holder de kreative til. Både modedesignere, fotografer, performere, billedkunstnere, opfindere og producerer sælger her ud af deres kunst i små boder om søndagen.
Ud over markedet hver søndag, er mange af dem også at finde i alle de små butikker som danner rammerne for LX Factory.

Bliver du sulten i Lissabon…

Når det kommer til hvor du skal vælge at spise mens du er i Lissabon, er mulighederne også mange. 

Et af de steder som er en anbefaling værd er Confeitaria Nacional. Allerede når du står udenfor og kigger ind, så ved du bare at der venter dig noget godt. 

I vinduerne er der de lækreste kager og duften af bica, espresso er så liflig, at du får lyst til det hele. 

Her skal du i hvert fald prøve den portugisiske nationalkage, Pasten de Nata, som er en lækker kanelagtig linse med creme.

Et andet sted som også er en anbefaling værd er Glacial Artico. Her er der rig mulighed for at få masser af fisk og vin – som portugiserne jo er meget kendte for.

Lisboa tu & eu er også værd at besøge. Dette er en lille intim perle, hvor alle ansatte er involverede i alt lige fra indkøb til tilberedning af retterne, samt serveringen, som er meget levende. Menukortet er enkelt og overskueligt.

Så er du som alle de andre kommende danskere også lige kommet på den anden side af den danske indfødsretsprøve? Så har du som alle de andre kommende danskere også kæmpet på livet løs for at bestå den danske indfødsretsprøve på bedste vis? Kan du som alle de andre kommende danskere nikke ja til de to ovenstående spørgsmål? Ja? Så giv dig selv den drømmeferie til smukke Lissabon.

 
Translate »