Hvor godt kender du Danmark?

Ting man skal vide for at kunne bestå statsborgerskabsprøven

Meningen med statsborgerskabsprøven er at prøvedeltagerne skal kunne bevise at de har kendskab til Danmark og forskellige ting som har med Danmark at gøre.

Værnepligt i Danmark

I Danmark har alle mænd pligt til at beskytte landet hvis det skulle være nødvendigt, i Danmark hedder denne pligt værnepligt. Når danske mænd fylder 18 år så bliver de indkaldt til ”Forsvarets Dag”. Selvom der ikke er værnepligt for kvinder i Danmark, så kan de sagtens melde sig til værnepligt. Hvis der ikke er nok frivillige til værnepligt så skal Alle egnede mænd trækker et lodnummer, hvilket betyder at med mindre man trækker et frinummer, så skal man aftjene værnepligt.

Dagplejer i Danmark

I Danmark er der mange forskellige muligheder for at få sit barn passet, alle børn har ret til en plads i et pasningstilbud. Dog er det forskelligt hvilke tilbud en kommune tilbyder. En af de muligheder kommuner tilbyder dagpleje.

En dagpleje er en pasnings mulighed som er et alternativ til vuggestuen. For det meste er det børn fra 6 mdr. til 3 år som bliver passet i dagplejer. Det gode ved en dagpleje er at det for det meste kun er 2-4 andre børn som er I den samme dagpleje. Der er visse krav som skal overholdes for at en person kan blive godkendt som dagpleje.

Regler for ægteskab i Danmark

Der er visse regler for ægteskab i Danmark. Den mest vigtige regel er at man kun må være gift med en person ad gangen, med andre ord er det ikke tilladt i Danmark at have mere end en ægtefælle. Derudover skal man normalt være fyldt 18 år før man bliver gift, dog kan man i visse tilfælde blive gift før. I Danmark kan man blive gift med en person af begge køn, med andre ord  kan homosexuelle blive gift i Danmark. Der er en lov i Danmark som siger at man ikke kan gifte sig med en anden person hvis der er mod deres vilje, med andre ord er arrangerede ægteskaber ikke tilladt i Danmark.

Højskoler i Danmark

I Danmark er der en tradition for at alle borgere skal have en mulighed for at modtage viden om samfundet. En del af denne tradition er Højskole ophold. I forhold til almindelige skoler er der på en højskole mere fokus på at man lære nye mennesker at kende, mens man udvikler sig fagligt og personligt. I forhold til almindelig skole vare højskoleophold ofte kun en uge, men de kan også tage helt op til et halvt år. Højskoletanken er inspireret af N.F.S. Grundtvig som var en dansk digter og præst.

Danmarks No. 1 træningsprogram for statsborgerskabsprøven

Er du klar til statsborgerskabsprøven? Dette online træningsprogram hjælper dig med at bestå det.

 
Translate »